Forum Anasayfası Forum Anasayfası > İslam ve insan > Dini Hikayeler & Dini Sözler & Dini Şiirler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: EKMEK İSTEDİN AFİYET İSTEMEDİN.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

EKMEK İSTEDİN AFİYET İSTEMEDİN.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Prenses
Prenses
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 87
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı tuanna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: EKMEK İSTEDİN AFİYET İSTEMEDİN.
    Gönderim Zamanı: 09/Mart/2010 Saat 19:54

İmam Kuşeyri (k.s.) naklediyor:

Sufinin birisi sürekli,

''Allah'ım, senden afiyet istiyorum, Allah'ım senden afiyet istiyorum...!'' diye dua ediyordu. Kendisine niçin  sürekli böyle dua ettiğini sorulunca, şöyle anlattı:

''Ben, manevi terbiyeye ilk girdiğim günlerde hamallık yapıyordum. Birgün ağırca bir un yükü taşıyordum,
dinlenmek için yükü bir yere koydum. Orada,

''Ya Rabbi, eğer her gün bana yorulmadan iki ekmek versen, onlarla yetinirdim!''  diye dua ettim. O sırada önümde iki kişi döğüşmeye başladılar; ben de aralarını bulayım diye yanlarına vardım. Birisi, elindeki şeyi hasmına vurmak isterken başıma vurdu, yüzüm kana bulandı. O sırada mahallenin asayişinden sorumlu kimse gelip ikisini yakaladı, beni de kana bulanmış görünce, kavgacı zannedip onlarla birlikte hapse attı. Bir müddet hapiste kaldım, her gün  iki ekmek veriyorlardı.

Bir gece rüya gördüm, birisi bana,

''Sen her gün yorulmadan iki ekmek istedin fakat Allah'tan afiyet (beden,din ve dünya selameti) istemedin, işte istediğin sana verildi!. dedi.

Rüyadan uyandım, ondan sonra hep,

''Ya Rabbi, afiyet ver, Ya Rabbi afiyet ver..!'' diye dua etmeye başladım. Bir ara hücrenin kapısı çalındı, birisi,   

''Hamal ömer nerede ?'' diye beni sordu. Beni götürdü, ellerimi çözüp serbest bıraktılar.''

Resûlullah (s.a.v.) buyurur ki:

"
Allah'tan afiyet isteyin. Kula kamil imandan sonra afiyetten daha büyük bir nimet verilmemiştir.''

Düzenleyen Kadir Birgül - 19/Mart/2010 Saat 12:59
Yukarı Dön
Birgül Açılır Kutu Gör
Süper Moderatör
Süper Moderatör
Simge

Gönderilenler: 305
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Birgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14/Mart/2010 Saat 14:38
gerçektende güzel bir hikaye imiş sürekli birşeyler istiyoruz ama şükretmeyi hiç bilmiyoruz 
Yukarı Dön
ismailKALE Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
İsmail Kale

Gönderilenler: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ismailKALE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18/Mart/2010 Saat 22:10
BU GÜNLERİMİZE SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN
Yukarı Dön
Kadir Birgül Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator
Simge
Garaka Kadir

Gönderilenler: 595
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Kadir Birgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19/Mart/2010 Saat 13:03
güzel paylaşım teşekkürler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.61 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz

Bu Sayfa 0,141 Saniyede Yüklendi.
isminiz@gazilim.com 5 GB kapasiteli mail sahibi olmak istermisiniz? @gazilim.com
-->
Dost siteler ve foruma katkda bulunan web adreslerimiz

Formumuz ok Yaknda Yeniden Yaplandrlcak

web siteleri